Ondernemen

Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de gemeente. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, zoals de slijter, bakker en de bloemist, dan straalt dat ook uit naar de gemeente. Maar de coronacrisis heeft een aantal van onze ondernemers hard geraakt. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. Daarom willen wij ondernemers de komende periode blijven ondersteunen. Zo dragen we bij aan een bloeiende economie, banen voor onze inwoners en innovatieve technieken voor de toekomst.

Waar ondernemers de ruimte krijgen

       Door ondernemers de ruimte te geven en te zorgen voor minder regels, stimuleert de gemeente een gezonde lokale economie en meer banen.

       De gemeente geeft opdrachten zoveel mogelijk aan lokale ondernemers binnen de mogelijkheden van de wet.

       We versterken het loket waar ondernemers terecht kunnen voor vragen, vergunningen en schuldhulpverlening. We blijven met de ondernemers het gesprek voeren over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

       Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om creatief te ondernemen. Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zondag.

       Waar het kan, verlengen we vergunningen. Daarnaast streven we naar het zoveel mogelijk afschaffen van vergunningen en vervangen wij deze door algemene regels of een meldingsplicht.